Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault ligt niet wakker van opgelegde druk door Red Bull en McLaren

Motorleverancier Renault kent de hoge verwachtingen van Red Bull en McLaren voor 2018. Beide teams willen races winnen en in het geval van Red Bull strijden voor de titel.

Renault-adviseur Alain Prost ziet de druk die op wordt gelegd als een positief iets voor de Franse motorleverancier. Dit laat hij aan Autosport weten. Red Bull wil met Max Verstappen en Daniel Ricciardo strijden voor de wereldtitel. McLaren wil de ellende van de afgelopen drie jaren wegspoelen met champagne. " Er zijn meer positieve dan negatieve aspecten binnen onze relaties. Dit ondanks dat we veel onderhoud moeten plegen en het een interessant seizoen wordt om te managen", laat Abiteboul aan Autosport weten. " Het is interessant omdat het uitdagend is, maar tegelijkertijd motiveert het iedereen. We zijn zeker trots dat we onze motoren mogen leveren aan deze prachtige teams met fantastische coureurs."

Nieuw voor Renault is de samenwerking met McLaren. Het team was decennialang een grootmacht in de Formule 1 en kent een rijke historie. " McLaren heeft een schat aan ervaring en ze kunnen ons helpen bij het ontwikkelen van de motor en het samenstellen van een winnend pakket." " Ik kijk er erg naar uit. Het is goed om te opereren in een competitieve omgeving en het is goed om uitgedaagd te worden."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"