Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Maken meer budget vrij voor Ricciardo'

Renault tast diep in de buidel om volgend jaar en de jaren erna de felbegeerde successen na te streven met Daniel Ricciardo. Volgens teambaas Cyril Abiteboul krijgt het team daar alle ruimte voor, zolang de uitgaven maar verantwoord kunnen worden.

"Renault is de grootste autofabrikant die actief is in de Formule 1, dus als we meer geld uit willen geven, kunnen we dat makkelijk doen, zolang we het maar kunnen verantwoorden", zo liet Cyril Abiteboul op Spa-Francorchamps in gesprek met de aanwezige pers optekenen. Naar verluidt gaat Ricciardo een aardig centje verdienen in Franse dienst, maar het is niet enkel de persoon Ricciardo waar extra geld voor vrij wordt gemaakt:

"We hebben inderdaad meer budget vrijgemaakt om onze coureurs te kunnen betalen, maar ook op technisch vlak willen we alles kunnen doen wat we voor ogen hebben." "Het heeft immers geen zin een winnende coureurs aan te trekken, om hem vervolgens een niet-winnende auto te geven. Daarom zullen we op korte termijn ook voor de ontwikkeling van het chassis en de motor meer geld vrijmaken."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden