Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2019

Renault met 'compleet verkeerde' afstelling op pad in training

Vijftiende en zeventiende. De Renaults eindigden de tweede vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan niet op plaatsen waarop zij van tevoren gehoopt hadden. Zowel Daniel Ricciardo als Nico Hulkenberg reed in Bakoe met weinig downforce, iets wat de wegligging van hun R.S. 19's niet ten goede kwam.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Renault-directeur Cyril Abiteboul moest met lede ogen aanzien hoe zijn geelzwarte brigade totaal niet uit de verf kwam op het Baku City Circuit. De Fransman wil daarom de afstelling voor het restant van het Azerbeidzjaanse GP-weekend omgooien.

"Normaal gesproken zetten we beide rijders op een verschillende afstelling, maar door het verlies van de eerste vrije training kwamen we daar vandaag niet aan toe", analyseert Abiteboul bij Sky Sports. De eerste oefensessie in Bakoe werd na een kwartiertje afgelast doordat een losgeraakte putdeksel een gat in de bodemplaat van George Russells Williams had geslagen.

"Iedereen had er natuurlijk last van dat er in de eerste training amper werd gereden. Dat was goed te zien in de tweede sessie. Veel rijders hadden momentjes - schoten even rechtdoor vanwege het missen van een rempunt of vanwege koude banden. We hebben nu nog niets kunnen analyseren, maar kunnen aan het resultaat van deze training aflezen dat deze afstelling voor wat ons betreft niet gaat werken. Waarschijnlijk moeten we iets meer richting de afstelling van Ferrari gaan, die met wat meer downforce rijden."

Dat Renault fout zat, zag Abiteboul vrij snel. "We waren op een gegeven moment het rapste bij de snelheidsmeting, dat gebeurt niet vaak."

Ferrari-coureur Charles Leclerc reed de snelste rondetijd tijdens de tweede vrije training in Bakoe. Snelste Renault-man Ricciardo kwam maar liefst 2,6 seconden tekort ten opzichte van de Monegask.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan

Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam