Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault moet het doen met één puntje: "Maximaal haalbare"

Eerder dit seizoen waren ze geregeld 'best of the rest', maar sinds de zomerstop voorbij is wil het totaal niet vlotten voor het team van Renault. Carlos Sainz reed één puntje naar huis voor de geelzwarte brigade op het circuit van Suzuka en naderhand was de Spanjaard daar best tevreden mee.

Sainz beweerde dat er momenteel gewoonweg niet meer in het vat zit voor Renault, dat voorbijgestreefd lijkt te zijn door Force India en Haas en bovendien een kluif heeft aan Sauber. Zelfs Toro Rosso wist de Franse equipe in de Japanse kwalificatie voor te blijven.

In de race zelf stelde Sainz orde op zaken, door vanaf de dertiende startplaats naar voren te rijden. Een late inhaalactie op Pierre Gasly bracht de 24-jarige voormalig teamgenoot van Max Verstappen uiteindelijk het laatste puntje, eentje die goud waard kan zijn in de strijd om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. "Het was een toffe race!", klinkt een blij Sainz nadien. "Het puntje is erg positief. Ik heb een goede start kunnen maken, vanaf P13 heb ik me direct richting de plaatsen gekatapulteerd waar gestreden wordt voor de punten. Op het eind heb ik een inhaalactie doorgezet om dat laatste puntje daadwerkelijk te veroveren. Eén punt is het maximale voor ons, aangezien we vanaf P13 moesten komen. Alles ging goed: de strategie werkte, de pitstop verliep foutloos. We hadden het lastig dit weekend, en dus is een puntje waardevol." Waar Renault dankzij Sainz één punt scoorde, noteerde Haas er via de achtste plaats van Romain Grosjean vier. Met nog vier Grands Prix voor de boeg bedraagt het verschil tussen beide renstallen nog acht WK-punten, het staat 92 om 84. Overigens kwam Sainz' teammaat Nico Hülkenberg niet aan de finish in Japan. De Duitser, die op zaterdag verrassend werd uitgeschakeld in Q1, moest zijn beschadigde wagen kort na het halverwegepunt in de wedstrijd parkeren in de garage.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'