Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: "Nieuwe F1-regels treffen topteams harder"

Renault denkt door de introductie van enkele nieuwe regels in de Formule 1 in 2019 het gat naar topteams sneller te kunnen dichten.

Renault jaagt als de nummer vier van 2018 op de grote drie van de Formule 1, te weten Mercedes, Red Bull en Ferrari. Daarbij denkt het te kunnen profiteren van de nieuwe regels die voor 2019 zijn opgesteld, die als doel hebben het inhalen te bevorderen.

"Wij denken dat de topteams door die nieuwe regels harder worden getroffen dan wij. Zij waren immers beter dan wij, omdat ze de (aerodynamische) regels voor 2018 beter wisten te interpreteren", aldus technisch kopstuk Marcin Budkowski in gesprek met Sky Sport F1 . Aan de andere kant weet Budkowski echter ook dat als er teams zijn die eventuele problemen sneller te boven kunnen komen, het diezelfde topteams zijn: "Zij beschikken over de juiste middelen, kennis en ervaring om het tij snel weer in hun voordeel te keren." De komende drie jaren staan bij Renault in het teken van de aanval. Het zesjarenplan zoals dat werd opgesteld toen Renault als fabrieksteam terugkeerde in de Formule 1, is nu halverwege. De tijd van opbouwen is voorbij, de tijd van jagen op de top drie is aangebroken.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"