Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: “Oostenrijkse GP bepalend voor verloop seizoen”

Het team van Renault F1 beleeft tot nu toe een zeer wisselvallig seizoen. Nieuwkomer Nico Hülkenberg presteert over het algemeen goed. De Duitser scoorde inmiddels al 18 punten. ‘Oudgediende’ Palmer daarentegen is bezig aan een teleurstellend seizoen.

Beide rijders hadden in Baku te kampen met de nodige malheur. Het raceweekend van Palmer vormde daarbij het absolute dieptepunt terwijl Hülkenberg zichzelf de das omdeed. Hij verknalde een top 10 klassering door de muur te raken waarna het einde race was. In Oostenrijk liggen er nieuwe kansen voor het fabrieksteam. Teambaas Abiteboul heeft dan ook hoge verwachtingen van de race op de Red Bull Ring. Hij stelt zelfs dat er nu een kritieke fase van het Formule 1 seizoen aanbreekt. “De Oostenrijkse Grand Prix komt op een kritiek moment in ons seizoen. Het is dan ook belangrijk voor ons om het daar goed te doen. De teleurstelling van Baku moeten we nu achter ons laten. We moeten ons in een positie brengen zodat we dubbele punten kunnen scoren in Spielberg. Alleen dan komen we weer op het juiste spoor en voldoen we aan onze doelen.” “Wat Oostenrijk betreft, zijn we vol vertrouwen. We zien onze auto steeds beter worden. We gaan dan ook voor een positieve ommekeer in Spielberg zodat we de verloren punten van Baku weer goed maken.” Een week na de Oostenrijkse GP reist het Formule 1 circus al door naar Engeland. Abiteboul hoopt dan ook dat de fans net als in Baku weer twee mooie races voorgeschoteld krijgen.

“Oostenrijk en Silverstone zijn de eerste Europese back-to-back races van dit seizoen. Beide circuits zijn erg uitdagend met veel gepassioneerde fans. Zij hebben in Baku al een geweldige show gezien, hopelijk kunnen we dat ook in Spielberg herhalen. Daarbij zou het natuurlijk helemaal super zijn als Renault F1 weer terugkeert in de punten!”

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"