Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault-opleiding: drie kampioenen, twee toptalenten en een 'moetje'

Naast Ferrari en Red Bull beschikt ook het team van Renault al jarenlang over een uitgebreide opleidingsploeg. IN 2019 zullen zes jonge coureurs beschikken over de steun van het Franse merk in hun jacht naar een zitje in de Formule 1.

Als de erelijsten van haar leden onder ogen komen, blijkt dat de Renault Sport Academy in geen enkele vorm onder doet voor de opleidingsstal van Ferrari . Liefst drie van de zes coureurs zijn momenteel titelhouder in een autosportklasse.

Anthoine Hubert kroonde zich twee maanden geleden in Abu Dhabi tot GP3-kampioen Het lid dat zich het dichtste bij de Formule 1 mag noemen, is Anthoine Hubert . De 22-jarige, af en toe brildragende Fransman werd in 2018 kampioen in de GP3 Series en zal komend jaar zijn kunsten vertonen in de Formule 2. Hubert lijkt een laatbloeier: in dienst van Van Amersfoort Racing was hij in 2016 niet spectaculair in de Formule 3, maar de GP3-titel is een prima referentie die hij in zijn zak kan steken. De beste Deense uitvinding sinds Kevin Magnussen heet Christian Lundgaard . Het 17-jarige knaapje uit Hedenstad, een stadje in de regio Midden-Jutland, werd vorig jaar tweede in de Eurocup Formule Renault 2.0 en weet zich al jaren gesteund door Renault. Lundgaard mag het in 2019 laten zien in de vernieuwde Formule 3, de klasse die in feite de GP3 Series betreft, maar dan met nieuwe wagens. Lundgaard zal actief zijn in dienst van het gerenommeerde ART Grand Prix.

Het lijkt erop, zonder de coureur in kwestie tekort te willen doen, dat de 19-jarige Guanyu Zhou omwille van zijn nationaliteit is toegevoegd aan de Renault-opleiding. Zhou, een Chinees, was in de afgelopen drie seizoenen verbonden aan Ferrari, maar wist geen baanbrekende resultaten af te leveren. Vorig jaar werd Zhou om zijn oren gereden door Prema-teammaten Mick Schumacher, Robert Shwartzman en Marcus Armstrong. Dit jaar mag de Chinees het zowaar laten zien in de Formule 2, bij het team van UNI-Virtuosi. Zhou's leeftijdsgenoot Max Fewtrell uit Groot-Brittannië is een beetje het vraagteken van de academie. De jongeling schreef in 2018 de Eurocup Formule Renault 2.0-titel op zijn naam door af te rekenen met Lundgaard, maar Fewtrell presteert allesbehalve constant. Wellicht dat hij met verloop van tijd rijpt, echter, generatie- en landgenoten George Russell en Lando Norris maken over acht weken hun Formule 1-debuut. Fewtrell krijgt via ART Grand Prix een kans in de 'nieuwe' Formule 3.

Caio Collet maakt onderdeel uit van All Road Management, het agentschap dat onder meer Charles Leclerc begeleidt Goed, Lundgaard is het wonderkind, maar in de persoon van Caio Collet beschikt Renault over een ander hot prospect . De Braziliaan is nog maar 16 jaar oud, razendsnel en laat zijn zaken bovendien behartigen door niemand minder dan Nicolas Todt. Collet won in 2018 het Franse Formule 4-kampioenschap en is door Renault in de Eurocup geplaatst, het kampioenschap waarin Lundgaard en Fewtrell hun sporen verdienden. Als Collet weet te presteren in de Formule Renault 2.0, kan het weleens snel met hem gaan. De laatste naam in de Renault Sport Academy is die van Victor Martins , evenals Lundgaard nog maar 17 jaar oud. Martins, een Fransman, zal het komend seizoen opnemen tegen opleidingsgenoot Collet. De nummer twee van het Franse F4-kampioenschap van 2017 reed afgelopen jaar namens R-Ace GP in de Eurocup, om twee wedstrijden op zijn naam te schrijven. Martins kan buigen op Nederlandse steun: hij rijdt in de komende jaargang voor MP Motorsport uit Westmaas.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"