Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault over tegenhouden test Ricciardo: "Red Bull is bang voor ons"

Renault kreeg van Red Bull geen toestemming om Daniel Ricciardo direct tijdens de afsluitende test in Abu Dhabi in een Renault-bolide. In plaats van daar boos om te zijn, voelt Renault zich eigenlijk wel gevleid.

Renault had na de laatste Grand Prix in Abu Dhabi graag Daniel Ricciardo direct in de RS18 willen zetten voor een vroege kennismaking met het team. Red Bull stak daar een stokje voor. Hoewel Renault daar teleurgesteld over was, voelde het team zich ook wel gevleid.

"Ik wil niet met vingers wijzen, maar het feit dar er partijen zijn geweest die een dergelijke vroege test wilde tegenhouden, is zeer vleiend. Het toont aan dat mensen bang voor ons zijn en dat die mensen ons geen voordeel willen geven", zo geeft Cyril Abiteboul aan in gesprek met Autosport.com . Inmiddels is Daniel Ricciardo fulltime Formule 1-coureur voor Renault, maar hij zal moeten wachten op de eerste wintertest voor een eerste uitgebreide test met de Fransen. Dat wil overigens niet zeggen dat hij tot nu toe heeft stilgezeten. "Het is wat onhandig dat hij nog niet in onze auto heeft kunnen rijden, we hadden zijn feedback met het oog op het nieuwe jaar natuurlijk zeer goed kunnen gebruiken. Hij heeft er echter al diverse sessies met onze engineers op zitten en hij heeft al zijn rondjes al gereden in de simulator. Ook van dat soort interactie leren we al heel veel", besluit de Renault-voorman.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"