Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault pakt motorprobleem rigoreus aan na debacle in Mexico

De Formule 1 race in Mexico leverde de Franse motorleverancier Renault niet alleen een glorieuze overwinning op, het zorgde ook voor de nodige hoofdbrekens.

Max Verstappen reed in Mexico misschien wel zijn beste Formule 1 race tot nu toe. De jonge Red Bull coureur was van start tot finish oppermachtig en zette de concurrentie op flinke achterstand. Dit zorgde voor euforie zowel bij Red Bull Racing als bij motorfabrikant Renault. Toch overheerste bij Renault vooral de kater vanwege de vele motorproblemen waarmee het kampte in Mexico. Van de zes coureurs die in actie kwamen met een krachtbron van Renault kwamen alleen Gasly en Verstappen aan de finish. De andere vier coureurs, waaronder het eigen fabrieksteam, moesten de race vroegtijdig staken vanwege een haperende motor. Teambaas Abiteboul laat namens Renault dan ook weten dat het onacceptabel is dat er zoveel problemen waren in Mexico.

"De Mexicaanse Grand Prix was vooral moeilijk vanwege de vele mechanische problemen die we ondervonden. Dat is echt onacceptabel. Onze bedoeling is dan ook om dit snel en duidelijk aan te pakken zodat we in Brazilië niet hetzelfde probleem krijgen." "Mexico accentueerde onze zwaktes maar los daarvan zijn we gewoon nog niet succesvol in het vinden van de balans tussen prestatie en betrouwbaarheid. De prestatie van onze motor is beduidend beter geworden, nu moeten we nog de betrouwbaarheid op orde hebben. Zowel voor onszelf als voor onze klantenteams." Technisch directeur Nick Chester laat namens Renault weten dat hij in Brazilië niet dezelfde problemen verwacht als in Mexico. "In Brazilië is het gemakkelijker om de temperaturen onder controle te houden dan in Mexico. We gaan in Brazilië dan ook verschillende set-ups testen om te voorkomen dat we opnieuw zulke drama's hebben als in Mexico."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'