Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault pakt P6 in kampioenschap na strakke race van Nico Hulkenberg

Renault heeft de zesde plaats in het constructeurskampioenschap binnen. Door de zesde plaats van Nico Hulkenberg streefde Renault in de laatste race van het seizoen Toro Rosso voorbij in het kampioenschap, wat blije gezichten opleverden in de garage van Renault.

Dat Toro Rosso geen punten ging scoren stond op voorhand al wel vast in Abu Dhabi, maar het was nog even afwachten hoe sterk Renault was in de race. Al snel bleek dat Renault de zaakjes goed voor elkaar had. Nico Hulkenberg moest er in de beginfase nog wel even voor knokken, maar kon daarna vrij makkelijk afstand nemen van zijn concurrenten. Hulkenberg was na afloop dan ook een blij mens tegenover de camera van Ziggo Sport. "Ik ben zeer blij. Goed resultaat, goede- en leuke race. Lekker rustig aan, na mijn pitstop nog een beetje actie maar dat was wel leuk" , vat Hulkenberg zijn race kort samen.

Voor Renault komt de zesde plaats erg gelegen, aangezien het team fors wil investeren in de toekomst om zo weer aan de top terecht te komen. "Het is natuurlijk mooi dat we de zesde plek binnen hebben gesleept. Dat is goed voor de motivatie van het team en voor de portemonnee" , lacht Hulkenberg na afloop. Carlos Sainz moest halverwege de wedstrijd opgeven met een los wiel, dat er niet goed opgezet werd tijdens de pitstop. Desondanks was de zesde plaats van Nico Hulkenberg voldoende om de zesde plaats van Toro Rosso over te nemen in het kampioenschap.

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen