© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault: 'Palmer moet punten gaan scoren'

01 jul. 2017 21:29 Rik Alkema 0 reacties
Het team van Renault maakt momenteel een zeer wisselvallig seizoen door. Op dit moment staan ze op een achtste plek in het constructeurskampioenschap terwijl een plek bij de top 6 het doel is.

Renault heeft punten van Palmer hard nodig

Alleen Nico Hülkenberg heeft tot nu toe punten gescoord voor Renault. Om de strijd met teams als Williams, Toro Rosso en Force India aan te kunnen, is het ook van belang dat Jolyon Palmer punten gaat scoren. Echter, het seizoen van Palmer is er duidelijk één van vallen en opstaan. Palmer zijn beste klassering is een elfde plaats in zowel Monaco als Canada.

Teambaas Abiteboul vertelt dan ook aan het Duitse Auto Motor und Sport dat het tijd wordt dat ook Palmer punten binnenhaalt voor het team.

"Jolyon Palmer moet een bijdrage leveren en hij wil dat ook. Hij werd elfde in Monte Carlo en Montreal en zat er dus tweemaal dichtbij, maar ik ga Jolyon geen ultimatum stellen. Hij en wij weten dat je met deze auto in de punten kan rijden en dat moet hij ook gaan doen."

Abiteboul heeft wel een verklaring voor de mindere prestaties van Palmer.

"Het is heel duidelijk een zaak van zelfvertrouwen, hij is niet zo maar ineens zijn kwaliteiten als coureur kwijt natuurlijk. Hij is het seizoen slecht begonnen en daar lijdt hij onder. Daarnaast heeft hij te maken met betrouwbaarheidsproblemen met de wagen en een teamgenoot die extreem snel is."

Hoewel er continu geruchten zijn dat Palmer nog tussentijds wordt vervangen, hoeft hij vooralsnog niet te vrezen voor zijn stoeltje.

"Dat sluit ik op dit moment uit. Het is een moeilijke tijd voor hem en voor ons, maar die maken we samen door."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen