Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Palmer wordt niet vervangen door Kubica'

Jolyon Palmer kan voorlopig opgelucht ademhalen. Renault heeft aangegeven dat hij het seizoen 2017 af mag maken bij het F1-team, ondanks de tegenvallende resultaten. Na tien races staat de teller nog altijd op nul punten, maar Renault spreek tegen dat een vertrek aanstaande is.

Het Duitse Bilde meldde deze week dat Renault voornemens is om Kubica te laten racen vanaf de GP van België. De Pool moest dan nog wel eerst zijn F1-test volgende week in de 2017-bolide van Renault goed doorstaan. Teammanager Abiteboul laat tegenover Autosport.com weten dat Renault niet voornemens is om Palmer te vervangen. " We blijven Jolyon steunen en dat zal niet veranderen. We willen Robert Kubica graag aan het werk zien tijdens een test met een 2017 auto. We hebben al getest met de 2012-bolide, medische checks en simulatorwerk gedaan." " Nu willen de bekijken hoe realistisch het is dat Robert weer terug kan keren in de Formule 1. De test in Boedapest is onze laatste kans van dit seizoen om hem in een 2017 auto te laten testen. Dit project is iets voor de middellange termijn, en op korte termijn gaan we onze line-up niet wijzigen."

Een goede test betekent niet dat Kubica volgend seizoen een contract krijgt bij Renault. Abiteboul noemt hem wel als een van de kanshebbers voor 2018. " Robert kan een kandidaat worden voor volgend jaar, maar we moeten eerst zien hoe zijn lichaam omgaat met de auto's met meer downforce en vermogen. De auto's waarin hij tot op heden reed waren niet representatief. Ook al presteert hij uitstekend, dat wil niet zeggen dat we daarmee voor hem kiezen." " Voor 2018 bekijken we diverse opties en ook Jolyon kan een optie zijn. Dat heeft hij zelf in de hand. We wisselen dit jaar niet van coureurs en ik kan bevestigen dat Palmer gewoon in België in de Renault rijdt en het seizoen afmaakt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"