Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Red Bull gebruikt verkeerde brandstof'

Renault claimt dat Red Bull niet alles uit de motor(upgrade) haalt door niet met dezelfde brandstof te rijden als Renault zelf.

In Canada zat Red Bull er goed bij, maar kwam het team tekort voor de overwinning. Ondanks de modder die beide partijen naar elkaar gegooid vanwege de motorkeuze voor 2019 hoopte Renault-baas Cyril Abiteboul dat Red Bull zou winnen: "Ik hoopte dat Red Bull zou winnen. Ze kwamen dichtbij, maar missen net dat beetje extra. Dat beetje extra gaan wij ze deels bieden, maar dat kunnen ze ook uit andere brandstof halen" , aldus de Fransman in gesprek met Autosport.com .

"Wij kunnen gelijkheid in software en hardware voor het fabrieksteam van Renault en Red Bull garanderen. Omdat wij echter onze motoren met onze eigen smeermiddelen van BP/Castrol testen, kunnen we niet garanderen dat die met brandstof en olie van Red Bull-partner Exxon/Mobil evengoed werken." Renault stelt zelfs dat Red Bull aan pk's inboet, puur en alleen omdat het met andere smeermiddelen rijdt: "Ik ben ervan overtuigd dat Exxon/Mobil de middelen heeft om die achterstand in te lopen, maar op dit moment lopen ze een beetje achter. Daar komen de kleine vermogensverschillen vandaan, maar dat is dus logisch."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje