Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Red Bull heeft ons nog nooit gewaardeerd'

Renault-kopstuk Cyril Abiteboul heeft flink uitgehaald naar Red Bull. Volgens de Fransman heeft Red Bull nog nooit enige waardering getoond voor al het werk dat de Fransen in Red Bull's motor heeft gestoken.

In gesprek met het Spaanse El Confidencia l laat Abiteboul weten na al die jaren van samenwerken met Red Bull gewend te zijn geraakt aan de kritieken: "We werken al twaalf jaar samen met Red Bull en dat ze kritiek op ons leveren is dan ook niets nieuws. We zijn eraan gewend geraakt." Abiteboul claimt dat ondanks acht gezamenlijk wereldtitels Red Bull nooit enige dank heeft getoond voor Renault's aandeel daarin: "Red Bull toont eigenlijk nooit enige waardering of enige vorm van loyaliteit naar ons geuit. Die behoefte hebben ze klaarblijkelijk niet. Dat zullen ze waarschijnlijk ook nooit meer leren."

De kritiek van Red Bull aan het adres van Renault gaat doorgaans over het gebrek aan pk's die de Franse krachtbronnen leveren, waardoor er races verloren worden. Abiteboul houdt daar echter een andere lezing op na: "Ze hebben dit seizoen alle kansen om races te winnen. Dat zullen ze net als in China ook zeker blijven doen, zolang ze niet net zoals in Baku tegen elkaar aan rijden."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi