© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault: 'Red Bull heeft ons nog nooit gewaardeerd'

22 mei 2018 16:50 Jan van der Burgt 0 reacties
Renault-kopstuk Cyril Abiteboul heeft flink uitgehaald naar Red Bull. Volgens de Fransman heeft Red Bull nog nooit enige waardering getoond voor al het werk dat de Fransen in Red Bull's motor heeft gestoken.

Renault raakt gewend aan kritiek van Red Bull

In gesprek met het Spaanse El Confidencial laat Abiteboul weten na al die jaren van samenwerken met Red Bull gewend te zijn geraakt aan de kritieken:

"We werken al twaalf jaar samen met Red Bull en dat ze kritiek op ons leveren is dan ook niets nieuws. We zijn eraan gewend geraakt."

Abiteboul claimt dat ondanks acht gezamenlijk wereldtitels Red Bull nooit enige dank heeft getoond voor Renault's aandeel daarin:

"Red Bull toont eigenlijk nooit enige waardering of enige vorm van loyaliteit naar ons geuit. Die behoefte hebben ze klaarblijkelijk niet. Dat zullen ze waarschijnlijk ook nooit meer leren."

De kritiek van Red Bull aan het adres van Renault gaat doorgaans over het gebrek aan pk's die de Franse krachtbronnen leveren, waardoor er races verloren worden. Abiteboul houdt daar echter een andere lezing op na:

"Ze hebben dit seizoen alle kansen om races te winnen. Dat zullen ze net als in China ook zeker blijven doen, zolang ze niet net zoals in Baku tegen elkaar aan rijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen