© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault: "Red Bull hemelt Honda continu op"

05 dec. 2018 11:16 Ruud Dimmers 3 reacties
Hoe goed is de Honda-motor nu echt? Op die vraag weet nog niemand het antwoord. Afgelopen seizoen lag de krachtbron achterin de Toro Rosso, maar veel bijzondere resultaten werden niet behaald.

Een verrassende vierde plaats voor Pierre Gasly in Bahrein vormde het hoogtepunt voor Toro Rosso-Honda, maar verder was het een mager jaar. Het B-team van Red Bull viel liefst twaalf keer uit, wisselde talloze keren van krachtbron en eindigde als negende in het WK.

Ter verdediging voerden Honda en Toro Rosso aan dat het bezig was met de ontwikkeling van de motor voor 2019. De nieuwe motor en alle resultaten op de testbank zien er volgens Red Bull 'fantastisch' uit, maar voormalig motorleverancier Renault twijfelt nog.

"We moeten afwachten wat de samenwerking tussen Red Bull en Honda brengt. Red Bull laat geen kans onbenut om te vertellen dat de Honda beter is dan onze krachtbron. Mag ik daarbij opmerken dat Toro Rosso toch echt achter ons reed?", aldus Abiteboul tegenover Auto Motor und Sport.

Abiteboul gaf ruiterlijk toe dat de Renault-motor in kwalificatiemodus nog een 55 pk tekort komt. Tijdens de race zou dit tussen verschil slechts 20 tot 28 pk zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen