Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: "Red Bull verloor Ricciardo doordat ze Sainz niet vrijgaven"

Het Formule 1-team van Renault was in eerste instantie niet bezig met het aantrekken van Daniel Ricciardo. De Franse renstal was tevreden over Carlos Sainz en wilde zijn contract verlengen, maar Red Bull gaf hem niet vrij.

Renault informeerde bij Red Bull naar de beschikbaarheid van Carlos Sainz. De Spanjaard werd vanaf eind 2017 uitgeleend aan Renault, maar had een contract dat doorliep tot het einde van 2018 met een eenzijdige optie vanuit Red Bull.

Cyril Abiteboul van Renault blikt in gesprek met Motorsport-Total terug op de situatie: "Het was rondom de Grand Prix van Frankrijk dat we probeerden om onze deal met Carlos te verlengen. Red Bull wilde hem niet vrijgeven, wat hun recht was, maar ze blokkeerden ons." Vervolgens zette Renault in op Daniel Ricciardo, de coureur waarvan Red Bull verwachtte dat deze nog jaren de teamgenoot van Max Verstappen zou blijven. "Het is wel vreemd dat ze nu hun coureur verloren die ze niet kwijt wilden. Dit kwam doordat Red Bull zelf zoveel weerstand bood. Als ze het niet zo ingewikkeld hadden gemaakt was het waarschijnlijk anders gelopen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'