© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault: 'Red Bull verspeelde zelf haar kansen op de wereldtitel dit jaar'

12 aug. 2018 10:26 Ruud Dimmers 12 reacties
Halverwege het seizoen 2018 is de rol van Red Bull in het WK al uitgespeeld. Vaak wordt gewezen naar motorleverancier Renault, maar slechts twee van de acht uitvalbeurten ontstonden door technisch falen van de power unit.

"Onze motor is goed genoeg om een met de juiste auto races te winnen en voor de wereldtitel te strijden. Red Bull bewijst dat ook. Zonder hun eigen problemen zouden ze nog volop in de strijd voor de titel zijn. Slechts twee van hun uitvalbeurten werden veroorzaakt door een probleem met onze motor", laat Abiteboul aan Auto Motor und Sport weten.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo vielen gezamenlijk acht keer uit in de eerste twaalf races. Concurrenten Ferrari en Mercedes vielen slechts drie keer uit. Hierdoor liep het team kostbare punten mis en is de rol van het team in het WK inmiddels uitgespeeld.

De breuk tussen Red Bull en Renault kwam voor Abiteboul ook niet onverwacht. "Na de overstap van Toro Rosso konden we verwachten dat Red Bull zou vertrekken. We hebben nog een contract tot eind 2020 met McLaren en dat zie ik als positief."

"Red Bull liet zien dat je met onze motor races kan winnen als je een goed chassis bouwt. Ons huwelijk met Red Bull was veeleisend en soms erg vermoeiend voor ons. Ze gaven ons wel een platform om de prestaties van onze motor te vergelijken met de concurrentie. Helaas is het nog niet geluk om met deze motor een WK te winnen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen