Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: "Ricciardo moet gewoon leren incasseren"

Daniel Ricciardo beleefde een teleurstellend eerste Grand Prix-weekend met Renault voor eigen publiek. Volgens zijn nieuwe teambaas is het een kwestie van tijd voordat de Australiër zich alsnog op zijn gemak voelt binnen de renstal.

Ricciardo wist in de kwalificatie niet door te dringen tot Q3, reed bij de start van de race zijn voorvleugel kapot en moest halverwege de race opgeven met een technisch probleem. Hij moest moeite doen om zijn teleurstelling daarover in Melbourne te verbergen. Renault-teambaas Cyril Abiteboul stelt echter dat zijn nieuwste aanwinst na de overstap vanuit Red Bull nog wat moet leren.

"Hij heeft het niet onderschat, maar het is wel zo dat wij als team in het middenveld anders werken dan een topteam", aldus Abiteboul. "Hij moet misschien wel leren incasseren. En wat geduld hebben met het beginnen bij een nieuw team." "Hij kan hier niet zomaar drie posities winnen. Hij leert het wel, ik maak me daarover echt geen zorgen. Daniel is een slimme jongen. In Bahrein wordt het weer allemaal anders, dat is een wat normaler circuit met meer ruimte", besluit de Franse teambaas met vooruitziende blik.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024