Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alpine F1 Team

Renault schuift titelaspiraties op de lange baan: "2024"

Renault keerde ooit vol ambitie terug in de Formule 1, maar steeds moesten ze verder vooruit kijken voor overwinningen. Nu het team Alpine heet, mikt men op 2024 als hét jaar.

Alonso Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine
Toen Renault in 2016 in de sport kwam wilde men binnen enkele jaren meestrijden om de wereldtitels. Het Franse team groeide gestaag en haalde elk jaar meer punten. Een negende plek in het constructeurskampioenschap werd een zesde plek, gevolgd door een vierde plek in 2018.

In 2019 stokte de opmars echter en werd het gat naar de top drie teams alleen maar groter. Vorig jaar kwamen eindelijk de eerste twee podiumplekken, maar men had de aansluiting met de top op dat moment al even uit het hoofd gezet. 2022, als de nieuwe regels hun intrede zouden doen, dan moest het gebeuren.

Inmiddels is het team verder gegaan als Alpine, vernoemd naar de sportieve tak van Renault, en heeft het teambaas Cyril Abiteboul op straat gezet en nieuwe mensen binnengehaald. De doelstelling van Abiteboul, om bij het ingaan van de nieuwe regels mee te gaan strijden om de wereldtitel, lijkt door de nieuwe CEO Laurent Rossi al uit het hoofd te zijn gezet.

Momenteel staat het team op plek vijf in het kampioenschap, net als waar ze de vorige twee jaren zijn geëindigd. Het gat naar Ferrari en McLaren is echter meer dan 100 punten, om het maar niet te hebben over het gat naar Red Bull en Mercedes. Men mikt daarom op 2024, zo vertelt CEO Rossi in gesprek met F1.

"Dit is een project van de lange termijn. Het doel is om in 2024 dusdanig competitief te zijn dat we zo vaak mogelijk op het podium kunnen eindigen. Momenteel staan we vijfde, dus je kan makkelijk een weg uitstippelen. Elk jaar een beetje beter. Het is een project van 100 races, vier jaar, vier seizoenen."

"Elke race moeten we progressie boeken", vervolgt Rossi. "Het kan progressie zijn die je met het blote oog ziet, of misschien niet. Het gaat vaak om details. Het idee is om nooit te stoppen en om te zien dat we de juiste weg in zijn geslagen."

Volgend seizoen, als de nieuwe regels ingaan, wil Alpine in ieder geval niet hopeloos achter aan rijden. Hoe dichter bij de leiders, hoe beter natuurlijk, maar erg concrete doelen voor 2022 zijn er niet. "We willen ervoor zorgen dat we goed presteren vanaf de start, het liefst niet zo ver mogelijk van de top. Vanuit dat punt kunnen we ons klim richting de top vervolgen", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Video: De tien meest bizarre Formule 1-auto's aller tijden

De Formule 1 zag al heel wat rare, opvallende of gewoon gerust bizarre auto's voorbij komen in haar rijke historie. RacingNews365 zet de tien meest bizarre F1-wagens voor je op een rijtje.

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull in actie met nieuwe coureur tijdens eerste training GP Spanje