Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault showt nieuwe kleuren van Ricciardo en Hülkenberg

In navolging van Haas, Toro Rosso en Williams heeft nu ook het team van Renault haar kleurstelling voor 2019 gepresenteerd. Evenals Haas en Williams koos Renault voor er een 'livery launch', waardoor de nieuwe kleuren te zien waren op de 2018-bolide. Middels studiofoto's werd de R.S. 19, het ontwerp voor 2019, alsnog de wereld doorgestuurd.

In de persoon van Ricciardo (29) heeft Renault een nieuwe rijder aangetrokken. De Australiër komt over van Red Bull Racing, het team waarvoor hij in de vorige vijf seizoenen actief was. Ricciardo won zeven Grands Prix in dienst van het Oostenrijkse team. Hülkenberg (31) gaat zijn derde seizoen met een Franse F1-werkgever tegemoet.

Een nieuw stijlfiguur is in 2019 te bewonderen: waar de geelzwarte brigade sinds haar rentree in de Formule 1 bekend stond als Renault Sport F1, daar gaat de equipe vanaf nu door het leven als Renault F1 Team. Onder die naam werden in de jaren '00 grote successen geboekt met Fernando Alonso, de Spanjaard veroverde in dienst van Renault tweemaal het wereldkampioenschap. Renault eindigde in 2018 op een keurige vierde plaats in het constructeurskampioenschap, haar beste prestatie sinds de terugkeer in de koningsklasse. In 2016 werd het met Kevin Magnussen en Jolyon Palmer achter het stuur namelijk slechts negende, met Hülkenberg naast de Brit - die later werd vervangen door Carlos Sainz - kwam de stal in 2017 tot een zesde stek. Tijdens haar presentatie stond een oude 2018-bolide op het podium, deze was voorzien van de 2019-kleuren. Tegelijkertijd stuurde Renault een aantal studiofoto's door, volgens het Franse merk betreft het op die plaatjes de 2019-wagen. Zeer waarschijnlijk is echter dat Renault noviteiten op aerodynamisch gebied op die foto's heeft weggemoffeld, om deze voorlopig nog uit het zicht van de concurrentie te houden.

F0m2AszhZyA

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'