Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Sirotkin verdient een kans bij Williams'

Sergey Sirotkin strijdt met Robert Kubica om het laatste vrije stoeltje in de Formule 1. De Rus kan mogelijk in 2018 zijn Formule 1 debuut maken, maar reed al wel diverse vrije trainingen voor Renault.

Het F1-team van Renault ziet in Sirotkin een groot talent, maar koos toch voor Carlos Sainz als vervanger van Jolyon Palmer. Cyril Abiteboul van Renault vindt dat Sirotkin een kans in de F1 verdient. " We zijn altijd onder de indruk geweest van Sergey. Hij had niet altijd even veel geluk, want in een aantal van zijn vrije trainingen voor ons kampte hij met technische defecten. Als hij de kans kreeg dan liet hij goede snelheid zien en hij leerde de auto snel kennen", liet Abiteboul aan Autosport weten.

Abiteboul stopt Sirotkin nog wat extra veren in zijn kont en noemt het zelfs verbazingwekkend dat hij al zo goed is ondanks zijn geringe ervaring. " Ik denk dat het best verrassend is dat hij, ondanks zijn geringe ervaring in de F1, al zo gedetailleerd is met zijn feedback. Een deel van ons ontwikkelingswerk dit seizoen vond mede plaats dankzij zijn feedback." " Het is lastig te voorspellen hoe goed hij kan presteren, maar hij verdient zeker een kans in de Formule 1."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie