© Force INdia

Nieuwsoverzicht

Renault: "Situatie Ocon heeft Mercedes aan zichzelf te danken"

03 okt. 2018 14:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Renault weigert de schuld op zich te nemen voor het dreigende vertrek van Esteban Ocon uit de Formule 1. Mercedes-teambaas Toto Wolff suggereerde dat Renault daar schuldig aan was, door Ocon te passeren ten faveure van Daniel Ricciardo.

"Ik wil eigenlijk niet teveel woorden vuil maken aan de uitlatingen van Toto, maar misschien is dit de eerste keer dat hij op weerstand stuit in de Formule 1", zo laat Renault-teambaas Cyril Abiteboul voorafgaand aan de Grand Prix van Japan optekenen.

"Overigens hebben wij nooit ontkend dat Esteban hoog op ons verlanglijstje stond, maar het mag duidelijk zijn dat er nooit een contract is getekent. Was dat wel zo geweest, dan weet ik zeker dat Toto Wolff er alles aan zou hebben gedaan om ons die overeenkomst na te laten komen."

In plaats van de schuld voor het vertrek van Ocon op zich te nemen, wijst Abiteboul Wolff dan ook op zijn eigen rol in het geheel: "We moeten niet vergeten dat Mercedes haar eigen keuzes maakt als het op haar rijders aankomt. We moeten ook niet vergeten dat de hele situatie rond Force India buiten ons omgaat en dat ook Mercedes daar weer een rol in speelt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen