© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault slaat Haas F1 bijna knock-out

22 okt. 2018 17:30 Ruud Dimmers 1 reacties
Wekenlang zat Renault in de hoek waar de klappen zaten, maar in Amerika keerden Hülkenberg en Sainz glansrijk terug in de subtop.

In de strijd om de vierde positie in het WK bij de constructeurs deed Renault uitstekende zaken. Nico Hülkenberg finishte als zesde voor teamgenoot Carlos Sainz. Veertien punten scoorde de Franse renstal, die concurrent Haas een directe linkse verkocht.

"Een fantastisch resultaat!", jubelde Hülkenberg na afloop van de Amerikaanse race. "De laatste keer dat we zo scoorden was al even geleden. Ik ben opgelucht en blij dat het ons gelukt is. Dit zijn veertien belangrijke punten!"

"Sinds de zomerpauze hebben we veel slechte startposities gekend door gridstraffen. Eerst in Spa en toen op Monza, waarna nog een reeks met slechts kwalificaties volgde. Vanuit de achterhoede is het lastig om naar voren te komen, tenzij je in een van de drie beste auto's rijdt."

Na het uitstekende begint van het seizoen was het schrapen voor Renault. Concurrent Haas F1 kwam steeds dichterbij en de voorsprong verdween als sneeuw voor de zon, maar met nog drie races te gaan bedraagt de voorsprong nu weer 22 punten: "De afgelopen maanden was de score matig en waren moeilijk voor ons. Ik ben dan ook echt blij met ons resultaat", aldus een blij Hülkenberg.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen