Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault stelt doelen voor 2019 drastisch bij

Voor Renault stond 2019 rood omcirkeld in alle agenda's. In dat jaar moest het team immers de aansluiting met de topteams weten te vinden. Nu we aan de vooravond van dat jaar staan, worden die doelen drastisch bijgesteld.

Vraag Renault-teambaas Cyril Abiteboul nu wat zijn doelen zijn voor 2019 en je krijgt een ander antwoord dan ruwweg een halfjaar geleden: "We weten dat hoe dichter je bij de top komt, hoe moeilijker het wordt de volgende stap te zetten."

"We willen daarom in 2019 het gat naar de kop in kwalificatietrim verder dichten en we willen in races niet meer op een ronde gezet worden", zo wordt de Renault-voorman geciteerd door Auto, Motor und Sport . Vooraan meestrijden of niet op een ronde gezet willen worden, het zijn nogal uiteenlopende doelstellingen. Toch past het volgens Abiteboul in het meerjarenplan, waarin ook Daniel Ricciardo een plekje heeft ingenomen. "Er mag van ons verwacht worden dat we het team op elk vlak blijven versterken. We verwachten van Daniel dan ook dat hij een sleutelrol in zal nemen in het team, net zoals hij dat bij Red Bull deed. Hij moet zowel op als naast de baan het gezicht worden van onze opmars."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden