Renault stelt Red Bull ultimatum

27 feb. 2018 15:12 Jan van der Burgt 0 reacties
Renault wil in mei weten of Red Bull volgend jaar ook gebruik wil maken van de Franse paardenkrachten, of dat ze kiezen voor de Honda-krachtbron.

Renault wil in mei duidelijkheid over motoren

Het huidige contract tussen Red Bull en Renault loopt eind 2018 af. In navolging van zusterteam Toro Rosso kan ook Red Bull Racing de switch maken naar Honda-motoren. Lang de tijd om daarover te denken krijgt Red Bull echter niet. Renault wil in mei weten waar het aan toe is.

"We blijven niet eeuwig wachten op Red Bull", zo word Renault-baas Cyril Abiteboul geciteerd door Autosport

"Ik weet dat ze verder kijken en daar hebben ze alle recht toe, maar de regels schrijven voor dat er eind mei duidelijkheid moet komen over welke motorleveranciers welke teams van motoren voorzien. Wij houden Red Bull graag aan die deadline."

Abiteboul geeft aan dat een soort van toezegging eind mei voldoende is om de optie op Renault-motoren in leven te houden: "Van daaruit zien we dan wel verder en kan er onderhandeld worden."

Red Bull-teambaas Christian Horner bevestigt dat Red Bull verder kijkt dan alleen Renault en de opties voor 2018 open houdt.

"Het ligt volledig open. We zullen de verrichtingen van Toro Rosso nauwlettend volgen, maar op dit moment gaat nog nergens de voorkeur naar uit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen