© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault stelt vijfde plaats in WK als doel voor 2017

14 aug. 2017 07:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Renault bezet na 11 van de 20 races slechts de achtste positie in het WK. Na de zomerstop moet daar verandering inkomen en wil het opklimmen naar de vijfde plaats in het WK bij de constructeurs.

Renault wil na de zomerstop toeslaan

Renault heeft zich dit seizoen goed ontwikkeld en scoorde tot dusver 26 WK-punten. Deze kwamen allemaal op het conto van Nico Hulkenberg, wat ook direct de grote achilleshiel van het team weergeeft. Teamgenoot Jolyon Palmer staat nog altijd op nul punten.

Desondanks heeft Nico Hulkenberg er vertrouwen in dat Renault als vijfde kan finishen in het WK. In de subtop zit het erg dicht bij elkaar. Williams bezet momenteel de gedroomde vijfde plaats met slechts 15 punten voorsprong op Renault.

"Ik geloof er nog steeds in dat we vijfde kunnen worden, waarmee we onze doelstelling voor 2017 zouden halen. Mercedes, Ferrari en Red Bull zijn te snel voor ons en zij bezetten normaal gesproken de eerste zes plaatsen. Als we een keer geluk hebben kunnen we in de top vijf eindigen."

"Om onze doelstelling te halen moeten we met beide auto's punten scoren, iets wat niet makkelijk zal worden. We staan ongeveer op de positie waar we vooraf rekening mee hielden. Het team werkt hard om de auto te verbeteren."

Nico Hulkenberg scoorde een mooie zesde plaats in Engeland. Hierbij bleef hij op eigen kracht de Force India's voor. Voor Renault is het zaak dat Jolyon Palmer ook de broodnodige punten gaat scoren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen