© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault stopt met Formule E en richt zich alleen op F1

25 okt. 2017 12:13 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule E moet het na volgend seizoen stellen zonder Renault. De Fransen gelden als een van de grondleggers van de elektrische raceklasse en zijn daarin uiterst succesvol. Renault gaat zich volledig op de Formule 1 richten.

Renault keert Formule E de rug toe

Renault is in de Formule E toonaangevend en won de afgelopen drie seizoenen de wereldtitel. Dit seizoen was Sebastian Buemi voor het merk nog succesvol. 

Als voorvechters voor een duurzame toekomst van de automobiel industrie liep Renault enkele jaren geleden voorop in de Formule E. Het merk liet maar al te graag weten dat Formule E perfect aansloot bij de doelstellingen. De positie van de Fransen wordt overgenomen door partner Nissan.

Renault liet weten zich volledig te willen richten op de Formule 1. Daarin keerde het in 2016 terug door het F1-team van Lotus over te nemen. Een ambitieus plan moet Renault in 2019 weer in staat stellen om te vechten voor de wereldtitel.

Het vertrek van Renault in de Formule E wordt opgevangen door de komst van merken als Audi en BMW. Mercedes treedt in 2019 toe tot de Formule E.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen