Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault stopt met Formule E en richt zich alleen op F1

De Formule E moet het na volgend seizoen stellen zonder Renault. De Fransen gelden als een van de grondleggers van de elektrische raceklasse en zijn daarin uiterst succesvol. Renault gaat zich volledig op de Formule 1 richten.

Renault is in de Formule E toonaangevend en won de afgelopen drie seizoenen de wereldtitel. Dit seizoen was Sebastian Buemi voor het merk nog succesvol. Als voorvechters voor een duurzame toekomst van de automobiel industrie liep Renault enkele jaren geleden voorop in de Formule E. Het merk liet maar al te graag weten dat Formule E perfect aansloot bij de doelstellingen. De positie van de Fransen wordt overgenomen door partner Nissan.

Renault liet weten zich volledig te willen richten op de Formule 1. Daarin keerde het in 2016 terug door het F1-team van Lotus over te nemen. Een ambitieus plan moet Renault in 2019 weer in staat stellen om te vechten voor de wereldtitel. Het vertrek van Renault in de Formule E wordt opgevangen door de komst van merken als Audi en BMW. Mercedes treedt in 2019 toe tot de Formule E.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024