Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Renault-teambaas benadrukt: "Ocon is geen Mercedes-huurling"

Renault-teambaas Cyril Abiteboul verheugt zich op de komst van Esteban Ocon naar het team. Met het zetten van de handtekening onder het contract is de Fransman Mercedes-coureur af.

Ocon renault 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Tijdens de persconferentie voor teambazen kreeg Renault-kopman Cyril Abiteboul de vraag hoe de vork nu precies in de steel steekt. Is Esteban Ocon volgend jaar een Mercedes-huurling, of is hij een volwaardig Renault-fabriekscoureur?

"Esteban is nu een Renault-coureur, deze constructie is bijvoorbeeld anders dan toen Carlos Sainz als Red Bull-protegé voor ons kwam rijden", zo legt de Fransman uit op de vrijdag op Spa-Francorchamps.

"Mercedes heeft dan op geen enkele manier meer het recht op Esteban Ocon. Hij wordt gemanaged door het raceteam Mercedes, maar rijdt als volwaardig Renault-coureur."

Renault heeft met Ocon plannen voor de lange termijn, getuige ook zijn contractduur van in ieder geval twee jaar: "Met Esteban halen we iemand in huis die niet enkel over pure snelheid beschikt, maar zeker ook over iemand die de teamdynamiek kan veranderen, iets wat belangrijk is met het oog op onze middellange- en langetermijnplannen", aldus Abiteboul.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in