Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambaas Renault rekt boetekleed aan na uitspraken over Force India

Voor de tweede jaar op rij eindigde Force India als vierde in het WK. Een opmerkelijke prestatie aangezien het team maar over beperkte middelen beschikt en toch in staat was om teams als Williams, Renault en McLaren ruim achter zich te laten.

Ook Renault's teambaas Cyril Abiteboul had dit voorafgaande aan het Formule 1 seizoen van 2017 duidelijk niet zien aankomen. De Fransman maakte zich met zijn uitspraken toen vast niet geliefd bij Force India door te stellen dat hij medelijden had met teams als Force India. "Ik heb echt te doen met teams die niet genoeg budget hebben en op de kleintjes moeten letten. Ik vermoed dat bijvoorbeeld Force India al door een groot deel van hun budget voor de auto heen is. Alleen al om een auto te hebben die voldoet aan de nieuwe regels. Met ons budget moeten we gemakkelijk in staat zijn om teams als Force India te verslaan." Uiteindelijk was het opnieuw Force India die de titel van 'best of the rest' opeiste en maar liefst 130 punten meer scoorde dan Renault.

Inmiddels zingt Abiteboul tegenover Motorsport-Total.com een toontje lager en geeft hij aan juist enorm veel lof voor de prestatie van Force India te hebben. "Ik denk eerlijk gezegd dat mijn woorden verkeerd zijn geïnterpreteerd. Ik heb namelijk altijd enorm veel respect voor Force India gehad. Dat is alleen maar gegroeid. Ze hebben duidelijk laten zien dat ze met beperkte middelen in staat zijn om geweldige prestaties neer te zetten." "Ze beschikken over twee fantastische rijders en over een super goede motor. Door de stabiliteit van de afgelopen jaren lukt het hun om vanuit kostenoogpunt extreem efficiënt te zijn. Voor ons zijn ze echt een voorbeeld." Abiteboul voegt er tenslotte nog aan toe dat hij hoopt dit jaar de strijd met Force India aan te kunnen gaan. "Het zou een mooie prestatie zijn als we Force India kunnen verslaan in het kampioenschap."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'