Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault teleurgesteld in eigen prestaties

Bob Bell, technisch directeur van Renault, geeft toe dat Renault nog niet voldoet aan haar eigen verwachtingen. Voorafgaand aan het seizoen sprak het team de hoop uit het gat met de topteams te dichten.

Renault heeft met Nico Hulkenberg en Carlos Sainz twee puntenmachines in huis. Hulkenberg finishte iedere Grand Prix in de top zeven, maar bij Sainz moet het balletje nog gaan rollen. De Franse renstal staat vijfde in het constructeurskampioenschap op slechts drie punten achterstand van McLaren. Technisch directeur Bob Bell laat aan Racer.com weten dat Renault teleurgesteld is in de behaalde progressie: "We zijn teleurgesteld. We hadden wat meer tijd willen goed maken ten opzichte van de drie topteams, maar dat is niet gelukt." Red Bull is daarbij het beste vergelijkingsmateriaal, aangezien zij ook met de Renault-motor rijden. Het gat tijdens de kwalificaties is nog altijd zeer groot. In Australië was het verschil tussen de beste Red Bull-coureur en de beste Renault-coureur was 1,6 seconde. In Bahrein was het verschil iets meer dan een seconde en in China bedroeg het verschil driekwart seconde.

Ook op het gebied van racepace heeft de RB14 een voordeel. Renault's RS18 is in vergelijking met de auto die Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben slecht met het managen van de banden. Het pluspunt voor Renault is de positie die het heeft ten opzichte van McLaren. De Britse renstal is het andere Renault-aangedreven team. Ook zij hebben moeite om de ideale afstelling van de auto te vinden. Bell verwacht dat McLaren dit seizoen ook nog verdere progressie boekt en verwacht een spannend gevecht in het middenveld. "Het gaat een erg spannend en compact seizoen worden in het middenveld, zeker omdat Toro Rosso en Haas duidelijke stappen vooruit hebben gemaakt. We hadden verder naar voren willen staan, maar gelukkig kunnen we ons goed ontwikkelen tijdens dit seizoen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"