© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault: 'Trots op wat we met Red Bull in de Formule 1 hebben bereikt'

19 jun. 2018 09:56 Jan van der Burgt 0 reacties
Nadat Red Bull bekendmaakte in 2019 met Honda-motoren te rijden, gaf Renault te kennen dat het erg trots is op de resultaten die het samen met Red Bull in twaalf jaar wist te boeken.

Renault gaat verder zonder Red Bull

"We zijn zeer trots op de resultaten die we in de buitengewoon veeleisende en competitieve wereld van de Formule 1 samen met Red Bull hebben geboekt."

"We blikken met name met gepaste trots terug op de vier wereldtitels bij zowel de rijders als de constructeurs en de 57 overwinningen die we gezamenlijk hebben gevierd."

Renault hoeft met het afhaken van Red Bull enkel McLaren en zijn eigen fabrieksteam van motoren te zien. De Franse constructeur ziet het afscheid van Red Bull als een logische stap in het proces om als fabrieksteam meer op eigen benen te staan:

"Twee jaar nadat Renault als zelfstandig team terugkeerde in de Formule 1, past het besluit van Red Bull in de ambities van beide partijen. Na die eerste twee seizoenen zetten we vol in op het verbeteren van ons eigen team en willen we de goede relatie met McLaren verder uitbouwen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen