Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Trots op wat we met Red Bull in de Formule 1 hebben bereikt'

Nadat Red Bull bekendmaakte in 2019 met Honda-motoren te rijden, gaf Renault te kennen dat het erg trots is op de resultaten die het samen met Red Bull in twaalf jaar wist te boeken.

"We zijn zeer trots op de resultaten die we in de buitengewoon veeleisende en competitieve wereld van de Formule 1 samen met Red Bull hebben geboekt." "We blikken met name met gepaste trots terug op de vier wereldtitels bij zowel de rijders als de constructeurs en de 57 overwinningen die we gezamenlijk hebben gevierd."

Renault hoeft met het afhaken van Red Bull enkel McLaren en zijn eigen fabrieksteam van motoren te zien. De Franse constructeur ziet het afscheid van Red Bull als een logische stap in het proces om als fabrieksteam meer op eigen benen te staan: "Twee jaar nadat Renault als zelfstandig team terugkeerde in de Formule 1, past het besluit van Red Bull in de ambities van beide partijen. Na die eerste twee seizoenen zetten we vol in op het verbeteren van ons eigen team en willen we de goede relatie met McLaren verder uitbouwen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"