© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault: "Tweede plaats Verstappen mooie beloning voor onze inspanningen"

21 sep. 2018 16:26 Jan van der Burgt 4 reacties
Renault blikt als motorleverancier met een goed gevoel terug op de Grand Prix van Singapore. Max Verstappen wist een tweede plaats uit het vuur te slepen, ook al deed hij dat met een haperende motor.

"Die tweede plaats is een mooie beloning voor de inspanningen die we hebben geleverd bij het ontwikkelen van de Spec C-motor", zo wordt Renault-baas Cyril Abiteboul geciteerd door Speedweek.com.

Abiteboul weet overigens dat de motor niet helemaal deed wat hij werd geacht te doen, getuige de vele problemen die Max Verstappen ermee had: "Ondanks dat hij de twintig pk's extra leverde die we hadden verwacht, is de motor nog niet perfect."

"Gaandeweg het weekend leek Max Verstappen echter steeds meer te wennen aan de problemen van de motor, waardoor hij er wat makkelijker 'omheen' kon rijden. Het is echter natuurlijk niet aan de coureur om de om de problemen heen te rijden, het is aan ons om die problemen op te lossen."

Renault zet in op het verbeteren van die C-spec-motor, ook al weet Red bull nog niet of het die in Rusland bijvoorbeeld weer gaat inzetten:

"Natuurlijk wist ook Red Bull dat er risico's waren verbonden aan het inzetten van die C-spec en dat risico accepteerden ze ook. Het is nu aan ons om samen met Red Bull Racing de engine mapping te verbeteren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen