© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault: "Uitvalbeurt Ricciardo te wijten aan falende koppeling"

02 sep. 2018 18:52 René Oudman 0 reacties
Het zit Daniel Ricciardo niet mee in 2018. De Australiër wist sinds zijn overwinning in de straten van Monaco (eind mei) niet meer op het podium te finishen, tot overmaat van ramp valt hij te pas en te onpas uit tijdens de Grands Prix. Ook in Italië kwam de Red Bull met startnummer drie niet over de eindstreep. Ricciardo viel na 24 van de 53 ronden stil, er kwam rook onder zijn motorkap uit.

Waar velen in eerste instantie uitgingen van een defect aan Ricciardo's Renault-motor, blijkt het na onderzoek van de Franse motorfabrikant niet aan de power unit te hebben gelegen.

Alle componenten van de Spec-C motor zijn nog heel, zo meldt Renault. "De uitvalbeurt van Ricciardo was te wijten aan een falende koppeling", laat de Franse autobouwer via haar sociale media weten. Ricciardo hoeft zodoende niet bang te zijn nu al tegen gridstraffen voor de volgende Grand Prix aan te lopen. De vijftiende wedstrijd van het seizoen 2018 wordt gehouden in de straten van Singapore.

Ricciardo heeft een keurig track record op het Marina Bay Street Circuit: in 2014 kwam de goedlachse Australiër er als derde over de meet, in de afgelopen drie edities werd hij telkens tweede.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen