Renault verbreekt contract met Robert Kubica

12 sep. 2017 13:01 Ruud Dimmers 0 reacties
De comeback van Robert Kubica. Het was het verhaal wat de Formule 1 de laatste maanden in haar greep hield. Was het een publiciteitsstunt van Renault of een serieuze poging?

Renault heeft teveel twijfels over Kubica

Kubica droomde van een comeback in de Formule 1 en Renault gaf hem een aantal testdagen om zichzelf te bewijzen. Met de komst van Carlos Sainz naar Renault zijn de deuren gesloten voor Kubica's comeback.

Volgens Mark Hughes van Motor Sport Magazine heeft Renault het tijdelijke contract met de Pool ontbonden.

"We hebben begrepen dat zijn contract ontbonden is. Dat contract had Kubica sinds hij in mei van dit jaar begon met testwerkzaamheden."

Renault had nog de nodige twijfels over de fysieke capaciteiten van Kubica. De Pool crashte in 2011 hard en beschadigde daarbij diverse spieren in zijn arm. 

"Zijn prestaties tijdens de test in Hongarije waren goed, maar Renault had nog altijd twijfels over zijn fysieke gesteldheid. Reden daarvoor zijn de wisselvallige rondetijden tijdens zijn langere runs. Kubica's pure snelheid over een ronde was nog altijd indrukwekkend."

Volgens Hughes is Kubica wel een van de coureurs die op het lijstje van Williams staat. Het is twijfelachtig of het Britse team hem als een serieuze optie ziet. Ze zoeken een gevestigde naam als teamgenoot van Lance Stroll, zodat het team in 2018 aanzienlijk beter presteert dan dit seizoen. Kubica zou juist een erg grote gok zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen