Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Renault verlost van vreemde eisen Red Bull'

Met het vertrek van Red Bull kan Renault door het wegvallen van Red Bull's 'vreemde verzoeken' gerichter en met minder verwarring te werk gaan. Dat stelt Renault-teambaas Cyril Abiteboul.

Hoewel Renault en Red Bull veel gezamenlijke successen vierden, gaan de beide partijen toch niet als beste vrienden uit elkaar. Stiekem zijn de twee blij van elkaar af te zijn. Renault ziet door het wegvallen van Red Bull bijvoorbeeld meer ruimte om vrijer en met meer focus aan de Renault-krachtbron te werken. Volgens Abiteboul hield Red Bull er soms namelijk wat vreemde verzoeken op na, wat ten koste ging van het eigen fabrieksteam waar het de laatste jaren meer de focus op wilde leggen: "We waren vaak veel tijd kwijt om aan de verzoeken en de grillen van Red Bull te kunnen voldoen. Die verzoeken waren soms vrij excentriek", zo laat Abiteboul in gesprek met Autosport.com optekenen.

"Die verzoeken kwamen voort uit het feit dat het aerodynamische concept van de Red Bull compleet anders is dan dat van Renault. Het was altijd een enorme uitdaging om onze motor aan te laten sluiten bij hun aerodynamische concept." "Dat is echter niet meer iets waar we ons druk om hoeven te maken. De grootste verandering is in 2019 dan ook dat we ons meer op onszelf kunnen focussen. Het feit dat we van drie teams teruggaan naar twee teams heeft nauwelijks impact."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"