© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault verrast door flinke vermogenstoename Ferrari-motor

01 aug. 2018 13:33 Ruud Dimmers 3 reacties
Motorleverancier Renault is verrast door de ontwikkeling die Ferrari dit jaar doormaakt. De Italiaanse krachtbron is sinds de upgrade in Canada niet te kloppen.

"Ze hebben een grote stap gezet sinds de GP van Canada. Dat heeft ons verrast. Ferrari had altijd al een goede motor, maar nu is hij wel erg krachtig. Ze presteren op een bijzonder hoog niveau", erkent Nick Chester, technisch directeur van Renault in gesprek met Crash.net.

Er is veel speculatie omtrent de vermogenswinst van Ferrari. Chester denkt niet dat deze afkomstig is van de geblazen achtervleugel.

"Niet dat wij kunnen zien, maar het is altijd moeilijk om te weten wat de andere teams exact doen. Het lijkt erop dat de power unit veel meer vermogen heeft. De rechte lijn snelheid is indrukwekkend, terwijl ze met een normale achtervleugel rijden. Het lijkt dus pure vermogenswinst."

Duidelijk is dat Renault niet mee kan komen en de Franse motorleverancier komt nu ongeveer 75 PK tekort ten opzichte van Ferrari. Dit tot groot ongenoegen van klantenteam Red Bull, dat dit in Hongarije wederom kenbaar maakte. Renault komt bij de Grand Prix van België met een nieuwe specificatie van haar krachtbron, die ongeveer drie tienden per ronde aan tijdwinst op moet leveren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen