Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault vindt betrouwbaarheidsproblemen onacceptabel

Een herhaling van het seizoen 2015 is in de maak. Destijds worstelde Renault enorm met de betrouwbaarheid van de power unit. Ook in 2017 laat deze betrouwbaarheid flink te wensen over. Max Verstappen en Jolyon Palmer worden het vaakst getroffen door de fragiele motor.

Max Verstappen viel alweer voor de derde keer dit seizoen uit met een motorisch probleem tijdens de GP van België. Hij is niet de enige coureur die kampt met problemen aan zijn Renault-krachtbron. Renault levert motoren aan de teams van Toro Rosso, Red Bull en het eigen fabrieksteam. Deze teams kampen allemaal met grote betrouwbaarheidsproblemen. Bij Renault is Jolyon Palmer vaak het haasje en bij Toro Rosso is de pech wat eerlijk verdeeld tussen Sainz en Kvyat. Cyril Abiteboul van Renault erkent tegenover Motorsport.com dat de betrouwbaarheid sterk te wensen over laat. " We maken ons extreem veel zorgen over onze betrouwbaarheid. Jolyon had op zaterdag een versnellingsbakprobleem en ook de andere teams kampten met betrouwbaarheidsproblemen. Dat is een grote zorg voor ons. Ons programma is te onbetrouwbaar en daar ligt de hoogste prioriteit om dat op te lossen."

Max Verstappen haalde fel uit naar Renault direct na de race en herhaalde zijn woorden maandag in Peptalk. Uit alles blijkt dat de Nederlander geen vertrouwen heeft in zijn motorleverancier, ook niet voor 2018. Abiteboul snapt de frustraties, maar geeft aan dat er verschillende oorzaken zijn voor de defecten dit seizoen. " Het is niet een probleem wat de oorzaak is van de vele uitvalbeurten van Max en Jolyon. Zoals ik al zei: Het is onacceptabel. Onze betrouwbaarheid is niet op orde en we moeten dat verbeteren." Red Bull wisselt in Italië naar de vijfde motor van het seizoen bij Ricciardo en Verstappen. De beide coureurs moeten daarom een inhaalrace rijden. Door deze wissel hoopt Red Bull de GP van Singapore zonder kleerscheuren door te komen. Op het stratencircuit ligt de grootste kans voor het team om dit seizoen nog een klinkend resultaat te behalen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi