© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault vindt betrouwbaarheidsproblemen onacceptabel

30 aug. 2017 13:28 Ruud Dimmers 0 reacties
Een herhaling van het seizoen 2015 is in de maak. Destijds worstelde Renault enorm met de betrouwbaarheid van de power unit. Ook in 2017 laat deze betrouwbaarheid flink te wensen over. Max Verstappen en Jolyon Palmer worden het vaakst getroffen door de fragiele motor.

Motorleverancier Renault geeft oplossen betrouwbaarheid hoogste prioriteit

Max Verstappen viel alweer voor de derde keer dit seizoen uit met een motorisch probleem tijdens de GP van België. Hij is niet de enige coureur die kampt met problemen aan zijn Renault-krachtbron. Renault levert motoren aan de teams van Toro Rosso, Red Bull en het eigen fabrieksteam.

Deze teams kampen allemaal met grote betrouwbaarheidsproblemen. Bij Renault is Jolyon Palmer vaak het haasje en bij Toro Rosso is de pech wat eerlijk verdeeld tussen Sainz en Kvyat. 

Cyril Abiteboul van Renault erkent tegenover Motorsport.com dat de betrouwbaarheid sterk te wensen over laat. 

"We maken ons extreem veel zorgen over onze betrouwbaarheid. Jolyon had op zaterdag een versnellingsbakprobleem en ook de andere teams kampten met betrouwbaarheidsproblemen. Dat is een grote zorg voor ons. Ons programma is te onbetrouwbaar en daar ligt de hoogste prioriteit om dat op te lossen."

Max Verstappen haalde fel uit naar Renault direct na de race en herhaalde zijn woorden maandag in Peptalk. Uit alles blijkt dat de Nederlander geen vertrouwen heeft in zijn motorleverancier, ook niet voor 2018.

Abiteboul snapt de frustraties, maar geeft aan dat er verschillende oorzaken zijn voor de defecten dit seizoen.

"Het is niet een probleem wat de oorzaak is van de vele uitvalbeurten van Max en Jolyon. Zoals ik al zei: Het is onacceptabel. Onze betrouwbaarheid is niet op orde en we moeten dat verbeteren."

Red Bull wisselt in Italië naar de vijfde motor van het seizoen bij Ricciardo en Verstappen. De beide coureurs moeten daarom een inhaalrace rijden. Door deze wissel hoopt Red Bull de GP van Singapore zonder kleerscheuren door te komen. Op het stratencircuit ligt de grootste kans voor het team om dit seizoen nog een klinkend resultaat te behalen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen