Renault vindt motorproblemen onacceptabel

29 okt. 2017 13:45 Wanda Bisschop 1 reacties
Niet alleen McLaren kampt dit Formule 1 seizoen met de nodige motorproblemen, ook de motoren van Renault laten het regelmatig afweten. In Mexico ondervond vooral Toro Rosso dit probleem. Beide coureurs vielen namelijk stil met een haperende motor.

Renault wil haar klanten niet teleurstellen

In de eerste seizoenshelft was het vooral Max Verstappen wiens RB13 regelmatig met een motorprobleem stil viel. Ondanks dat er achter de schermen hard is gewerkt aan verbetering, is Renault niet tevreden over het verloop van dit seizoen. Te vaak stonden hun eigen coureurs of een coureurs van een klantenteam stil.

Renault teambaas Abiteboul stelt dan ook in gesprek met Motorsport-Total.com dat het anders moet.

"Ons belangrijkste doel is om het betrouwbaarheidsprobleem onder controle te krijgen."

Volgens Abiteboul heeft het vooral met tijd te maken waardoor er nu zo vaak problemen zijn geweest.

"In de toekomst willen we eerder klaar zijn zodat we meer tijd hebben om alle onderdelen grondig te kunnen testen. Daardoor hebben we ook meer tijd om verbeteringen door te voeren. Hiermee voorkomen we dat we opnieuw zoveel motorproblemen krijgen."

Volgend jaar levert Renault niet alleen motoren aan Red Bull Racing maar ook aan McLaren. Na drie moeizame jaren met Honda zijn de verwachtingen bij McLaren over de samenwerking met Renault dan ook hoog gespannen. Voor Renault nog meer reden om alles op alles te zetten.

"Ik ben mij ervan bewust dat McLaren hoge verwachtingen van ons heeft. We doen er dan ook alles om onze klanten en coureurs niet teleur te stellen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen