Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault vindt motorproblemen onacceptabel

Niet alleen McLaren kampt dit Formule 1 seizoen met de nodige motorproblemen, ook de motoren van Renault laten het regelmatig afweten. In Mexico ondervond vooral Toro Rosso dit probleem. Beide coureurs vielen namelijk stil met een haperende motor.

In de eerste seizoenshelft was het vooral Max Verstappen wiens RB13 regelmatig met een motorprobleem stil viel. Ondanks dat er achter de schermen hard is gewerkt aan verbetering, is Renault niet tevreden over het verloop van dit seizoen. Te vaak stonden hun eigen coureurs of een coureurs van een klantenteam stil. Renault teambaas Abiteboul stelt dan ook in gesprek met Motorsport-Total.com dat het anders moet. "Ons belangrijkste doel is om het betrouwbaarheidsprobleem onder controle te krijgen." Volgens Abiteboul heeft het vooral met tijd te maken waardoor er nu zo vaak problemen zijn geweest.

"In de toekomst willen we eerder klaar zijn zodat we meer tijd hebben om alle onderdelen grondig te kunnen testen. Daardoor hebben we ook meer tijd om verbeteringen door te voeren. Hiermee voorkomen we dat we opnieuw zoveel motorproblemen krijgen." Volgend jaar levert Renault niet alleen motoren aan Red Bull Racing maar ook aan McLaren. Na drie moeizame jaren met Honda zijn de verwachtingen bij McLaren over de samenwerking met Renault dan ook hoog gespannen. Voor Renault nog meer reden om alles op alles te zetten. "Ik ben mij ervan bewust dat McLaren hoge verwachtingen van ons heeft. We doen er dan ook alles om onze klanten en coureurs niet teleur te stellen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"