Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Renault vindt veel extra pk's in nieuwe motor voor 2019'

Motorleverancier Renault heeft volgens het klantenteam van McLaren een grote stap gezet bij de ontwikkeling van de nieuwe motor.

Renault was in het verleden zeer succesvol in de Formule 1 en domineerde met Red Bull Racing vier seizoenen lang de sport. Daar kwam een einde aan toen in 2014 de hybride V6-motoren werden geïntroduceerd. Sindsdien loopt de Franse motorfabrikant achter de feiten aan, wat zelfs leidde tot een vertrek van het topteam van Red Bull.

In 2019 moet dan écht de gedroomde stap voorwaarts komen. Volgens Zak Brown, CEO van klantenteam McLaren, heeft Renault ditmaal wel flinke progressie geboekt met de nieuwe motor. "Renault heeft ons verteld dat ze erg tevreden zijn met de progressie die ze gemaakt hebben. Ze hebben veel extra vermogen gevonden en zijn ervan overtuigd dat ze dichterbij de concurrentie zitten." Brown waagt zich niet aan cijfers over de geboekte progressie, daar waar Renault zelf eerder aangaf 55 PK tekort te komen tijdens de kwalificaties. "Het is niet aan mij om cijfers te onthullen, maar Renault vertrouwd erop dat ze volgend seizoen zeer competitief zijn." De afgelopen seizoenen waren de motoren van Mercedes en Ferrari beduidend krachtiger en betrouwbaarder dan de Renault-motor. Eerder sprak Mercedes-teambaas Toto Wolff de verwachting al uit dat de voorsprong op Honda en Renault in 2019 veel kleiner zal zijn.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje