Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Voeren al jaren discussies met Red Bull en zijn toch nog samen'

Renault-teambaas Cyril Abitboul ziet Red Bull ondanks de nodige onvrede als een trouwe klant. Desondanks durft hij nu nog niet te stellen dat dit ook in 2019 nog zo zal zijn.

In 2018 ligt de Renault-motor in ieder geval nog in de Red Bull en in de McLaren. Het zijn goede maatstaven voor het Franse team. De motor die onder de kap ligt is identiek, waardoor de Franse constructeur hun chassis goed kan spiegelen aan dat van McLaren en Red Bull. Cyril Abiteboul vertelt aan het Duitse Speed Week: "We zien Red Bull en McLaren als partners, niet als klanten. Natuurlijk zullen we onze positie en die van onze partners overwegen als er een nieuwe motorformule op tafel komt in 2021, maar nu kunnen we garanderen dat iedereen met hetzelfde materiaal rijdt."

Over een mogelijke verlenging van het contract met Red Bull, ondanks wrevel met elkaar, kan Abiteboul nog niets zeggen: "Daar is het nog te vroeg voor. Ik zeg niet dat we in 2019 nog samen zullen zijn, maar er zijn in de twaalf jaar dat we partners zijn altijd verhitte discussies geweest." Ook werd hem voorgelegd hoe het in zijn ogen verder moet gaan met de Formule 1. Daarop zei Abiteboul het volgende: "Zo niet. We kennen de wereldkampioen al voordat het seizoen begonnen is, dat is niet gezond. Om wijzigingen aan te brengen moeten we nauw samenwerken met Liberty Media en alle teams. Anders raakt het DNA van de Formule 1 teveel beschadigd."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie