© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault: 'Voormalig FIA-medewerker niet betrokken bij 2018-auto'

05 jan. 2018 13:39 Rik Alkema 0 reacties
Marcin Budkowski was in oktober 2017 even wereldnieuws, toen bekend werd dat hij de overstap ging maken naar Renault. Budkowski was namelijk actief voor de FIA en zijn taak was onder andere om de concept ideeën van de teams te toetsen aan de regelgeving. Zodoende had hij al heel wat prototypes van 2018-bolides voorbij zien komen, waardoor zijn overstap naar Renault controversieel was.

Renault gaat voormalig FIA-medewerker nog niet inzetten op F1-project

Renault-baas Cyril Abiteboul heeft nu wat meer duidelijkheid gegeven over wat Marcin Budkowski precies gaat doen binnen Renault. Daarbij stelt de Fransman dat niemand zich zorgen hoeft te maken, aangezien Budkowski niet zal deelnemen aan het Formule 1-project voor 2018 binnen Renault.

"We hebben Marcin niet binnengehaald zodat we af kunnen kijken bij de concurrentie", stelt Abiteboul in gesprek met Motorsport.com.

"Hij heeft een indrukwekkend CV opgebouwd, zowel binnen als buiten de Formule 1." 

"Daarom hebben we hem in eerste instantie aangetrokken, maar ik snap dat de andere teams sceptisch zijn", aldus Abiteboul.

Volgens Abiteboul zal Budkowski niet betrokken worden bij het ontwerp van de 2018-bolide van Renault. Wel komt hij een paar maanden eerder in dienst dan de bedoeling was.

"Marcin staat vanaf januari op onze loonlijst, maar we zullen hem niet betrekken bij het ontwerp van de 2018 bolide", belooft Abiteboul.

Eigenlijk was de bedoeling dat Budkowski vanaf april pas in dienst kwam, maar door de nieuwe rol staat hij dus al vanaf januari op de loonlijst.

"We hebben hem nu al in dienst genomen zodat hij vanaf nu de organisatie leert kennen." 

"Daarnaast gaat hij zich bezig houden met diverse activiteiten buiten de Formule 1, alvorens hij zich vanaf april gaat richten op het F1-chassis", besluit Abiteboul.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen