Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Voormalig FIA-medewerker niet betrokken bij 2018-auto'

Marcin Budkowski was in oktober 2017 even wereldnieuws, toen bekend werd dat hij de overstap ging maken naar Renault. Budkowski was namelijk actief voor de FIA en zijn taak was onder andere om de concept ideeën van de teams te toetsen aan de regelgeving. Zodoende had hij al heel wat prototypes van 2018-bolides voorbij zien komen, waardoor zijn overstap naar Renault controversieel was.

Renault-baas Cyril Abiteboul heeft nu wat meer duidelijkheid gegeven over wat Marcin Budkowski precies gaat doen binnen Renault. Daarbij stelt de Fransman dat niemand zich zorgen hoeft te maken, aangezien Budkowski niet zal deelnemen aan het Formule 1-project voor 2018 binnen Renault. "We hebben Marcin niet binnengehaald zodat we af kunnen kijken bij de concurrentie" , stelt Abiteboul in gesprek met Motorsport.com. "Hij heeft een indrukwekkend CV opgebouwd, zowel binnen als buiten de Formule 1." "Daarom hebben we hem in eerste instantie aangetrokken, maar ik snap dat de andere teams sceptisch zijn" , aldus Abiteboul.

Volgens Abiteboul zal Budkowski niet betrokken worden bij het ontwerp van de 2018-bolide van Renault. Wel komt hij een paar maanden eerder in dienst dan de bedoeling was. "Marcin staat vanaf januari op onze loonlijst, maar we zullen hem niet betrekken bij het ontwerp van de 2018 bolide" , belooft Abiteboul. Eigenlijk was de bedoeling dat Budkowski vanaf april pas in dienst kwam, maar door de nieuwe rol staat hij dus al vanaf januari op de loonlijst. "We hebben hem nu al in dienst genomen zodat hij vanaf nu de organisatie leert kennen." "Daarnaast gaat hij zich bezig houden met diverse activiteiten buiten de Formule 1, alvorens hij zich vanaf april gaat richten op het F1-chassis" , besluit Abiteboul.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"