Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault waarschuwt: 'Wij bepalen de deadline, niet Red Bull

Met welke motoren rijdt Red Bull in 2019? De geruchten over een overstap van Renault naar Honda worden steeds sterker en de frustratie bij Renault neemt toe.

Red Bull was eerder deze week erg duidelijk over haar plan: De GP van Canada en de GP's daarna afwachten en in Oostenrijk de motorleverancier presenteren. Renault is echter niet van plan om zo lang te wachten. Cyril Abiteboul van Renault laat duidelijk weten dat Renault bepaalt wat de deadline voor Red Bull is en niet andersom. "Ik denk dat ze alle benodigde informatie hebben en snap niet waarom ze de beslissing nog langer uitstellen. Volgens de reglementen was de deadline 15 mei. We werken al twaalf jaar lang goed samen en zijn akkoord gegaan met het geven van uitstel, maar op een bepaald punt vervalt ons aanbod", laat Abiteboul aan Autosport weten.

"Red Bull heeft nu alle informatie over onze nieuwe motor en de nieuwe motor van Honda. Ik zie niet in waarom ze nog langer moeten wachten met het nemen van een beslissing." "We lopen nu al achter op schema. Renault bepaalt de deadline en niet Red Bull. We zijn niet bereid om te wachten tot het moment dat zij voor ogen hebben."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'