© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault: 'We grapten al tijden met Ricciardo over een overstap'

26 aug. 2018 08:00 Jan van der Burgt 1 reacties
Renault-teambaas Cyril Abiteboul had voordat Daniel Ricciardo zijn handtekening zette al tijden contact met de Australiër. Wat begon als een grap werd uiteindelijk werkelijkheid.

Wat voor velen als een verrassing kwam, de switch van Daniel Ricciardo van Red Bull naar Renault, vindt zijn oorsprong in lollig bedoeld contact tussen Ricciardo en teambaas Cyril Abiteboul.

"Door de samenwerking van Renault met Red Bull kennen we Daniel Ricciardo natuurlijk heel goed. We grapten al een tijdje over een mogelijke overstap van hem naar ons team", aldus Abiteboul tijdens de persconferentie op vrijdag. De gesprekken werden echter steeds serieuzer:

"Het is al even geleden dat we Ricciardo te verstaan hebben gegeven wat we in hem zien en dat er voor hem een plekje beschikbaar zou zijn voor 2019."

Abiteboul wilde Ricciardo graag hebben, maar heeft hem nooit valse beloften willen doen: "We hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat als hij een makkelijke overstap naar een winnend team wil maken, hij niet bij ons moest zijn. Als hij daarentegen in een nieuwe omgeving een kar-trekkende rol zou willen spelen, dan was hij bij ons aan het goede adres."

Abiteboul bevestigt dat de beslissing van Ricciardo niet over één nacht ijs ging, precies zoals de Australiër zelf overal blijft roepen:

"Hij heeft echt de tijd genomen om tot een weloverwogen besluit te komen. We hebben hem die tijd gegund, want we begrijpen dat een F1-carrière doorgaans een korte levensduur kent, waardoor aan elke beslissing extra veel gewicht hangt."

"Ricciardo heeft de tijd genomen om alles te laten bezinken en heeft uiteindelijk voor ons gekozen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen