Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'We grapten al tijden met Ricciardo over een overstap'

Renault-teambaas Cyril Abiteboul had voordat Daniel Ricciardo zijn handtekening zette al tijden contact met de Australiër. Wat begon als een grap werd uiteindelijk werkelijkheid.

Wat voor velen als een verrassing kwam, de switch van Daniel Ricciardo van Red Bull naar Renault, vindt zijn oorsprong in lollig bedoeld contact tussen Ricciardo en teambaas Cyril Abiteboul. "Door de samenwerking van Renault met Red Bull kennen we Daniel Ricciardo natuurlijk heel goed. We grapten al een tijdje over een mogelijke overstap van hem naar ons team", aldus Abiteboul tijdens de persconferentie op vrijdag. De gesprekken werden echter steeds serieuzer: "Het is al even geleden dat we Ricciardo te verstaan hebben gegeven wat we in hem zien en dat er voor hem een plekje beschikbaar zou zijn voor 2019."

Abiteboul wilde Ricciardo graag hebben, maar heeft hem nooit valse beloften willen doen: "We hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat als hij een makkelijke overstap naar een winnend team wil maken, hij niet bij ons moest zijn. Als hij daarentegen in een nieuwe omgeving een kar-trekkende rol zou willen spelen, dan was hij bij ons aan het goede adres." Abiteboul bevestigt dat de beslissing van Ricciardo niet over één nacht ijs ging, precies zoals de Australiër zelf overal blijft roepen: "Hij heeft echt de tijd genomen om tot een weloverwogen besluit te komen. We hebben hem die tijd gegund, want we begrijpen dat een F1-carrière doorgaans een korte levensduur kent, waardoor aan elke beslissing extra veel gewicht hangt." "Ricciardo heeft de tijd genomen om alles te laten bezinken en heeft uiteindelijk voor ons gekozen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden