Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: "We hadden een ongelijke relatie met Red Bull"

Renault mist Red Bull na het scheiden van de wegen bepaald nog niet. Na Abu Dhabi kwam er een einde aan wat Renault-teambaas Cyril Abiteboul omschrijft als een 'ongelijke' relatie.

Red Bull en Renault boekten tezamen enorme successen aan het begin van dit decennium, maar als er wordt teruggeblikt op de lange samenwerking, worden toch vooral de moeizame perioden aangestipt. In het turbo-tijdperk kwam de Franse motorbouwer er niet meer aan te pas, tot grote onvrede van Red Bull, dat bij Renault sowieso bekend staat als een veeleisende partner.

"Aan één kant vinden we het helemaal niet jammer dat de samenwerking met Red Bull ten einde is gekomen", zo begint Renault-teambaas Cyril Abiteboul in gesprek met Motorsport-Total . "De communicatie tussen ons liep altijd scheef. Op communicatief vlak waren zij veel sterker, waardoor zij spraken en wij altijd moesten reageren." Het volgens Renault communicatief sterke Red Bull gaf de laatste jaren steeds vaker openlijk af op de Renault-motor, maar zo slecht was het volgens Abiteboul echt allemaal niet: "Red Bull verdraaide de feiten vaak in haar eigen voordeel. Het klopt dat onze motor nog niet zo goed is als we ook zelf zouden willen, maar zo slecht als Red Bull het schetste, is onze motor echt niet. Volgend jaar zal hij bovendien veel beter zijn."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden