Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: "We hebben geen cent teveel betaald voor Ricciardo"

Renault klopt zichzelf op de borst met het binnenhalen van Daniel Ricciardo. Hoewel de Australiër ongetwijfeld een lieve duit heeft gekost, zegt Renault geen idiote bedragen te hebben vrijgemaakt om de komst van Ricciardo mogelijk te maken.

"Het aantrekken van Daniel Ricciardo is allemaal weloverwogen gebeurd. Als je iemand van het kaliber Ricciardo binnen wilt halen, staat daar natuurlijk een flinke prijs tegenover, maar het gaat niet om idiote bedragen", aldus Renault-teambaas Cyril Abiteboul in gesprek met Motorsport .

Hoe hoog of hoe laag het bedrag ook is, Abiteboul gelooft dat één en ander zich vanzelf terugbetaalt: "De vraag is natuurlijk of Ricciardo het geld waard is wat wij aan hem uit willen geven en of we dat niet beter aan de ontwikkeling van de auto uit kunnen geven. Wij denken van wel." "Bovendien kúnnen we hem ook gewoon betalen. Renault maakt veertig keer meer omzet dan een team als Red Bull. Zodoende kunnen we én investeren in onze rijders én in onze bolide, en dat nog altijd zonder onverantwoorde bedragen over de balk te smijten."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'