© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault: "We hebben met Red Bull geweldige dingen laten zien in de F1"

26 nov. 2018 09:45 Jan van der Burgt 2 reacties
De Grand Prix van Abu Dhabi markeerde de laatste race van Red Bull met Renault als motorpartner. Kort na de race bedankte Renault Red Bull voor de vele jaren die niet zonder succes voorbijgingen.

Het is Cyril Abiteboul die namens Renault middels een persbericht het woord richt aan Red Bull en daarin vooral terugblikt op de vele positieve zaken die zijn voortgekomen uit de samenwerking van de afgelopen twaalf jaar.

"In Red Bull troffen we een partner die altijd meer wilde. Ik ruil daarvoor zochten wij op technologisch vlak de limieten op, onder andere op het gebied van geblazen diffusers, brandstofverbruik en rendement. In Red Bull hadden we een partner die dezelfde sportieve ambities deelde."

"Tezamen hebben we geweldige dingen laten zien in de Formule 1 en die prestaties zullen met het verstrijken van de tijd hun waarde behouden. We wensen Red Bull het allerbeste voor de toekomst en we kijken er naar uit om onze onderlinge rivaliteit volgend jaar op de baan voort te zetten."

Met een Renault-motor in het achteronder won Red Bull van 2010 tot en met 2013 beide wereldtitels in de Formule 1, alle keren met Sebastian Vettel en Mark Webber achter het stuur van de blauw-gele bolides.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen