Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: "We hebben met Red Bull geweldige dingen laten zien in de F1"

De Grand Prix van Abu Dhabi markeerde de laatste race van Red Bull met Renault als motorpartner. Kort na de race bedankte Renault Red Bull voor de vele jaren die niet zonder succes voorbijgingen.

Het is Cyril Abiteboul die namens Renault middels een persbericht het woord richt aan Red Bull en daarin vooral terugblikt op de vele positieve zaken die zijn voortgekomen uit de samenwerking van de afgelopen twaalf jaar. "In Red Bull troffen we een partner die altijd meer wilde. Ik ruil daarvoor zochten wij op technologisch vlak de limieten op, onder andere op het gebied van geblazen diffusers, brandstofverbruik en rendement. In Red Bull hadden we een partner die dezelfde sportieve ambities deelde."

"Tezamen hebben we geweldige dingen laten zien in de Formule 1 en die prestaties zullen met het verstrijken van de tijd hun waarde behouden. We wensen Red Bull het allerbeste voor de toekomst en we kijken er naar uit om onze onderlinge rivaliteit volgend jaar op de baan voort te zetten." Met een Renault-motor in het achteronder won Red Bull van 2010 tot en met 2013 beide wereldtitels in de Formule 1, alle keren met Sebastian Vettel en Mark Webber achter het stuur van de blauw-gele bolides.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje