© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault: 'We kunnen prima verder zonder Red Bull'

16 mei 2018 14:26 Jan van der Burgt 0 reacties
Renault vindt het geen probleem om zonder Red Bull verder te gaan als Red Bull het qua timing op de spits drijft. Renault verlangt op 31 mei antwoorden van Red Bull, maar de gesprekken beginnen pas op 28 mei.

Renault verlangt duidelijkheid van Red Bull

"We gaan na de Grand Prix van Monaco pas in onderhandeling met Red Bull. We zullen de deadline die we hebben gesteld losjes hanteren, maar nog altijd geldt dat we niet eeuwig op een besluit kunnen blijven wachten", zo stelt Renault-teambaas Cyril Abiteboul in gesprek met El Mundo.

"Met het oog op de motorformule voor 2021 willen we gewoon weten wat Red Bull met ons wil in de toekomst. Lukt het echter niet om tot een akkoord te komen, dan gaan we enkel verder met het Renault fabrieksteam en McLaren. Het is voor  ons immers geen noodzaak om drie teams van motoren te voorzien."

Net als dat er gesproken moet worden over een nieuwe motordeal, moet er ook nog gesproken worden over wat Red Bull van plan is met Carlos Sainz. De Spanjaard rijdt op huurbasis voor Renault en het is geen geheim dat hij daar zou willen blijven. Renault weet dat er wat dat betreft minder haast is geboden dan bij de motorenkwestie:

"We weten natuurlijk dat Carlos Sainz aan Red Bull toebehoort. Maar ik denk dat als de neuzen dezelfde kant op staan, we dat contract kunnen laten ontbinden. Maar goed, er zullen nog genoeg gelegenheden volgen om daarover in gesprek te gaan met Red Bull", aldus Abiteboul.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen