Renault: "We staan zonder Red Bull op eigen benen"

25 dec. 2018 09:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Renault nam na het seizoen 2018 afscheid van Red Bull als partner, waardoor het zich nu enkel hoeft te bekommeren om zijn eigen fabrieksteam en motorklant McLaren. Waar de Fransen voorheen Red Bull nodig hadden, kunnen ze nu op eigen benen staan.

Toen Renault besloot om weer als volledig fabrieksteam in de Formule 1 te stappen, was het nog niet het team dat het nu is. Het team bungelde na de Lotus Renault-jaren achteraan en dus had het Franse merk Red Bull hard nodig als benchmark voor hoe goed de motor is.

De samenwerking tussen Red Bull en Renault is nu echter beëindigd, maar volgens Renault-teambaas Cyril Abiteboul is dat geen probleem, omdat het Red Bull niet meer nodig heeft als ijkpunt: "We zijn als fabrieksteam gegroeid en volwassen geworden en hebben de input van Red Bull niet meer nodig", aldus de Fransman in gesprek met Motorsport-Total.

"In de opstartfase van het team zoals we dat nu kennen liet Red Bull ons zien waar de motor in een competitieve auto toe in staat was, maar nu nemen we zelf weer de volledige controle over de ontwikkeling van de krachtbron. Dat is ook altijd de inzet geweest toen we ons weer als fabrieksteam inschreven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen