Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: "We zetten één van de grootste stappen van de afgelopen vijf jaar"

Bij Renault is men zeer enthousiast over de manier waarop de eigen motor is doorontwikkeld voor 2019. De Franse motorbouwer spreekt over 'één van de grootste stappen van de afgelopen vijf jaar'.

De Renault-motor was dominant in de laatste jaren van het V8-tijdperk. Met Red Bull won het Franse merk vier constructeurstitels. Met de invoering van de V6-turbomotoren was die dominante voorbij: de nieuwe soort krachtbron kwam tekort op die van Ferrari en Mercedes. Wellicht dat 'één van de grootste stappen van de afgelopen vijf jaar' daar in 2019 echter verandering in kan brengen.

In gesprek met onder andere RacingNews365 geeft Renaults motorbaas Remi Taffin aan dat zijn merk de afgelopen winter veel progressie heeft geboekt: "Ik denk dat we één van de grootste stappen van de afgelopen vijf jaar hebben gezet. Het is echt een grote vooruitgang." Als Taffin gevraagd wordt of Renault dit jaar in tegenstelling tot voorgaande jaren wél de hooggespannen verwachtingen waar weet te maken, maakt Taffin duidelijk dat wat hem betreft Renault jaarlijks de beloofde verbeteringen door wist te voeren. "De resultaten die we dit jaar op de testbank boekten, zagen we in Barcelona ook terug op het circuit, maar dat was in voorgaande jaren ook al zo. Dit jaar hebben we al onze eigen gestelde doelen bereikt en dat is iets waar we zeer tevreden mee zijn." Met medewerking van Joe van Burik.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel