Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault wil contract met Carlos Sainz verlengen

Carlos Sainz komt dit F1-seizoen uit voor Renault, maar staat nog altijd onder contract bij Red Bull. Zijn Franse werkgever wil volgend jaar graag met hem door en als het aan Sainz ligt blijft hij bij Renault.

Met een vijfde plaats in Baku behaalde Carlos Sainz zijn beste resultaat van de eerste vier races. De talentvolle Spanjaard heeft het nog lastig tegenover zijn ervaren teamgenoot Nico Hülkenberg, maar blikt vol vertrouwen vooruit. "Renault heeft al jaren vertrouwen in me en hebben het beste met me voor. Om voor Renault uit te komen, een team dat wereldtitels scoorde, is een eer en een privilege." De teamstrijd tussen Sainz en Hülkenberg is een duel waar veel mensen naar uitkijken. Voor alsnog heeft de Spanjaard het nakijken. "Veel mensen noemen dit een leerjaar voor me, maar zo wil ik dit niet zien. Het is wederom een jaar in de Formule 1 en ik ga er maximaal voor."

Over zijn toekomst wordt veel gespeculeerd. Sainz staat nog onder contract bij Red Bull tot en met 2019. Dit betekent dat Red Bull hem in theorie onder kan brengen bij Toro Rosso of Red Bull Racing. De kans dat Sainz uiteindelijk bij Renault blijft is groot, maar is afhankelijk van een mogelijk vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing. Mocht de Australiër vertrekken, dan is Sainz de aangewezen vervanger. Een langer verblijf bij Renault ziet Sainz wel zitten. "De beide partijen zijn blij met de situatie en Renault wil graag met me door. Het is nu nog niet de tijd om te onderhandelen, we zijn pas vier races onderweg."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"